26 януари 2008

Моля, платете си глобата.

Сряда следобед. Прибирам се с автобуса към студентски, седейки на любимото си място - най-задната седалка до прозореца - и се наслаждавам на спокойния трафик. След няколко спирки, на семинарията до мен сядат момче и момиче. Държат се за ръце, така че предполагам че са хм, гаджета. На същата спирка се качва и един представител на част от най-презрените според мен хора в столицата - контролите по градския транспорт.

Контролата е мъж, на възраст около 45-50 години. Държи се културно и проверява внимателно пътниците. Върви с разкопчано яке, което въпреки всичко скрива 90% от синия елек, който по принцип трябва да се вижда. Тук-там се забелязва баджа, който ту се показва, ту се скрива в тесния процеп. Навън е студено, вятърът щипе лицата. Решавам че не е уместно да му правя забележка и си показвам картата. Момчето и момичето до мен обаче нямат билети. Момичето вади портмонето си и му подава 7 лева. В замяна получава билета си за нередовен пътник. Момчето обаче отказва да му плати. Отказва и да слезе от автобуса. Мъжа го гледа укорително и му говори:
- И какво сега...Вместо ти като кавалер да платиш и двете глоби, става така че приятелката ти си плаща, а ти не искаш.
Момчето не отговаря нищо. Този път мъжа се обръща към момичето:
- Наближава 14 февруари. Ще го накараш да те заведе на много красиво място и ще искаш той да плати абслютно всичко. Задето днес не си плати глобата, а и твойта също.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License.